Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Elgjakt I Norge Alt Du Trenger A Vite

Elgjakt i Norge: Alt du trenger å vite

Innledning

Elgjakt er en populær jaktform i Norge, og er en viktig del av norsk kultur. Det er en utfordrende og spennende jakt, og kan gi deg opplevelser du sent vil glemme.

Hva er elgjakt?

Elgjakt er jakt på elg (Alces alces), en stor hjortedyrart som er utbredt i Norge. Jakten foregår vanligvis i høst- og vintersesongen, og jegerne bruker både rifle og bue.

Hvor kan man jakte elg?

Elgjakt er tillatt i de fleste deler av Norge, men det er noen områder med restriksjoner. Du må ha tillatelse fra grunneieren for å jakte på deres eiendom.

Hvordan jakte elg?

Det er flere måter å jakte elg på. En vanlig metode er å bruke lokk, som imiterer elgens lyder. Jegeren sitter da stille og venter på at elgen skal komme nærme. En annen metode er å smyge seg inn på elgen, som krever mer tålmodighet og forsiktighet.

Tips for en vellykket elgjakt

* Få tak i en god jaktpartner eller gruppe. * Vær forberedt på å gå lange avstander og tilbringe mye tid i naturen. * Kle deg varmt og ta med deg nok mat og drikke. * Lær deg elgens vaner og atferd. * Vær tålmodig og ha respekt for dyret.

Konklusjon

Elgjakt er en spennende og givende opplevelse som kan gi deg minner for livet. Ved å følge disse tipsene kan du øke sjansene dine for en vellykket jakt. Logisk at vi ikke skal jakte elg Denne svært avmagrede elgkua ble fotografert av et viltkamera som. Informasjon til alle som skal jakte elg i Finnmark til høsten. Fylkeskommunen kan av hensyn til andre brukere av utmarka innskrenke ordinær. Vi har samlet enda flere tips i vår guide Slik får du elg på post I tillegg til store ører har elgen en. Elgokse og elghund på Norsk Skogmuseum Elgjakt er jakt på elg Alces alces en type storviltjakt som er utbredt i. Elgjakt er å oppspore og felle elg Ved siden av hjortejakt er det den mest utbredte storviltjakten i Norge. Førstehåndsverdi på felt elg på landsbasis er over kr 330 mill kroner og tilsvarer 70 av verdien for alt stort hjortevilt. Elgjakt er for mange høstens høydepunkt Elgjakt start er 2509 med unntak av Karasjok og Kautokeino.


Comments